dilluns, 9 de maig del 2011

Periple




El motor no arranca, falla la bateria del cotxe. Corre amb la maleta a agafar el bus. No ve. Pilla un taxi. Són 15 euros per anar a l’aeroport. Entra tranquil i busca on factures. No pot ser. L’avió va amb retard. T’asseguren que només serà mitja hora. No hi haurà problemes per agafar l’enllaç, dóna temps.

Espera pacientment. Res es mou. Pregunta què passa amb l’avió que no s’enlaira. Ara sí, perdràs l’enllaç. Si puges et quedaràs penjat. T’ofereixen un hotel. Només vols arribar a la teua destinació. Et proposen agafar un vol demà. No t’agrada la idea, vols escapar. Insisteixes en què et recol·loquen en un vol per a avui. No et donen resposta.

Prens la determinació de quedar-te. Recuperes alleugerit la maleta que has facturat. Esperes que troben un passatge, no renuncies. És possible que tingues lloc, però no se sabrà fins l’últim moment. Tornes a esperar. Et tranquil·litzes, tens esperança, veus un final.

S’acosta l’hora. Preguntes i encara no et poden respondre. Et resignes. Per fi et donen llum verda, tens el bitllet que necessitaves. Corres cap al control de seguretat. Està tancat. Has d’anar al de dalt que està ple de gent. Et coles sense contemplacions.

Tornes a córrer fins la porta d’embarcament. Passes i per fi puges victoriós les escales de l’avió. Et sents feliç, ho has aconseguit. S’ha acabat l’angoixa, estàs esgotat. Busques seient, et relaxes i gaudeixes del vol a casa. Res importa ja, voles per damunt dels núvols.