dimarts, 28 de maig del 2013

L'última nit

D’acord, el pla està clar: sopem en un bon restaurant, amb el brasiler de fàcil riure i la francesa d’afable mirada, i en tot cas després comprem un parell de botelles de vi per beure-les a la terrassa de l’hostal. Conversem una estona i ens anem contents a dormir, que demà hem de matinar, que hem d’anar al famós mercat d’El Alto, abans de dirigir-nos a l’aeroport. El pla està clar: anem a dormir a bona hora que demà ens espera un dia llarg, de tràfec de motxilles i canvi d’avions. No falla, prompte a dormir.

Quin ambient més agradable a la terrassa! Quanta gent, quant de francòfon amb ganes de fer amics! Però bé, no ens precipitem: dos gotets de vi, bona tertúlia, i a dormir, que demà cal estar descansats, i més encara si hem d’alçar-nos tan prompte.
Aneu a eixir?, preguntem. Sí, és clar, no vos animeu?, ens responen. No, s'agraeix la invitació, però és que demà matinem..., contestem. Ja dormireu a l’avió!, repliquen. Ja, però ens havíem fet a la idea que tindríem una nit tranqui, rebatem. Un parell de cerveses i a casa!, contraataquen. Ja sabem massa bé com acaba això..., ens defensem. Bé, com vulgueu, desisteixen.
On aneu?, ens pot la curiositat. Al Tetekos, és un pub de música reggae i mestissa, ens informen. Sí, el coneixem, vàrem estar allà una de les primeres nits en aterrar a La Paz, Sargento García va fer una xicoteta actuació aquell dia, memorable!, ens animem amb el record. La veritat és que hi ha bon ambient, segueix la conversa. Ja ho crec, ho passàrem molt bé, bona marxa.
I què, veniu?, trauen l’últim cartutx. No, en principi no, ens fem de pregar. Esteu segurs?, demanen. Home, fa ganes, ens hem ajuntat un bon grup, pot tindre gràcia, vacil·lem. No vos ho penseu, és la vostra última nit!, rematen. Què fem? Anem o no anem?, preguntem a l’aire. Clar que sí, vingueu!, l’empenta final. Si és que no som tan difícils de convèncer... Vinga, va, anem!, claudiquem.
I allà que anem, i la música sona bé, i no són només dues cerveses. I ballem, i riem, i fumem, i xarrem, i coneixem, i ens passen les hores, i tornem a casa plens d’amics en la nostra última nit.